Markiezenhof

Steenbergsestraat 8
Bergen op Zoom

Dé parel van Bergen op Zoom is het Markiezenhof, het oudste en tevens grootste stadspaleis van Nederland. Hier woonden de rijke heren en markiezen en nu is hier een museum met een schitterende Hofzaal, waar regelmatig optredens en feesten zijn.

Dwaal door het uitgestrekte complex met zijn vele zalen, kamers, galerijen, traptorens, binnenplaatsen en tuinen. Duik in de roerige geschiedenis van de markiezenstad en proef de elegante levenswijze van de vroegere bewoners. De vaste collectie bestaat uit schilderijen, meubilair en sier- en gebruiksvoorwerpen uit de 15e tot en met de 18e eeuw. Zo is er een bijzondere maquette van Bergen op Zoom die de situatie toont rond 1747, vóór de belegering en inname door de Fransen. Een andere maquette laat de stad zien zoals hij er in het jaar 1890 uitzag op het snijvlak van het industriële tijdperk. In het Markiezenhof vind je naast de vaste tentoonstelling steeds wisselende exposities en het enige kermismuseum van de Benelux. Voor kinderen zijn er speciale speurtochten.

In september en oktober 2020 is het Markiezenhof gesloten in verband met herinrichting. De begane grond is tijdens deze periode en ook tijdens Open Monumentendagen wel gratis toegankelijk.

0164-277077
www.markiezenhof.nl

Activiteiten

Filter op:

Er zijn geen activiteiten gevonden