Antonius van Padua-kerk

Kerkstraat 53 4664 BP Lepelstraat

 

Op zondag 10 september staan vanaf 14.00 uur de kerkdeuren wagenwijd open en bent u van harte welkom om het kerkgebouw te bezichtigen. Een kerk met een rijke historie, gemeentelijk monument,  oorspronkelijk gebouwd in 1874 naar ontwerp van de Bergen-op-zoomse architect C.P. (Cees) van Genk.

Tijdens de tweede wereldoorlog werden de toren en een deel van het schip opgeblazen. In 1950 onder leiding van J. de Lint, architect te Breda, is de huidige verschijningsvorm tot stand gekomen. De kerk is eigendom van de Parochie H. Antonius van Padua. Kerk die sinds 1870 in Lepelstraat een parochie in stand heeft gehouden. Voor de kerk staat een zandstenen beeld op een sokkel ter nagedachtenis aan de gesneuvelden in de Tweede Wereldoorlog. De driebeukige basiliek heeft een lengte van negen traveeën met aan de entreezijde een aanbouw onder de lessenaarsdak en aan de achterzijde een halfrond koor met zeven steunberen. De gevels zijn gebouwd van rode baksteen in kruisverband en hebben accenten van zandsteen op de gevelhoeken, de beeindiging van de gevels en de afzaten op de steunberen. De daken zijn gedekt met gesmoorde opnieuw verbeterde Hollandse pannen. De omlijsting van de vensters, de lijst ter hoogte van de goot en de details van de vensters zijn gemaakt van kunststeen.

Tevens zal op zondag 10 september de herbouwde Antoniuskapel in gebruik worden genomen. De kapel werd in september 2022 zwaar beschadigd door een storm en omgevallen boom. Dankzij vrijwilligers en acties die de kosten hebben opgeleverd is de kapel nu weer in ere hersteld. De heropening vind plaats na een eucharistieviering geleid door pastoor De Kort en vicaris Wiertz. De viering begint om 14.00 uur waarna het Antoniusbeeld naar de kapel zal worden gedragen. Wethouder H.P. Verroen zal namens de gemeente Bergen op Zoom het officiële gedeelte voor zijn rekening nemen.

Wees welkom! Wij zien u graag op zondag 10 september in de Antonius van Padua kerk.

Activiteiten

Filter op:

Er zijn geen activiteiten gevonden