Kasteel van Wouw rondleidingen

casteelse dreef
zijstraat vd waterstraat

Nabij Bergen op Zoom liggen de restanten van het Kasteel van Wouw. Dit kasteel, waarvan de eerste versie werd gevormd door een waterburcht uit de dertiende eeuw, was de woning van de Heren, later Markiezen van Bergen op Zoom. Het was het grootste kasteel van de Nederlanden. In de 80-jarige oorlog werd het belegerd en veroverd door de Spanjaarden. Bij de Vrede van Munster werd besloten dat het kasteel ontmanteld moest worden. De wallen werd geslecht. Daarna ging het bergafwaarts met het kasteel. In de 19-eeuw was stond alleen de Westpoort nog overeind en werd bewoond.

Sedert ruim tien jaren zijn de vrijwilligers van Stichting Kasteel van Wouw bezig om het kasteel op te graven, te onderzoeken en weer zichtbaar te maken. Onderdeel daarvan is dat de grachten hersteld zijn en weer water voeren. Over de gracht is een brug gerealiseerd. De restanten van de zeven torens worden in het terrein zichtbaar gemaakt.

Zaterdag 9 september zijn er twee rondleidingen rondleidingen, om 10.30 uur en om 14.00 uur. Gratis (een kleine bijdrage wordt zeer op prijs gesteld).

zie website:  kasteel van wouw

Activiteiten

Filter op:

Er zijn geen activiteiten gevonden