Kunsten aan het Hof

Markiezenhof | Za 11:00 - 17:00 uur | Zo 11:00 - 17:00 uur

Voel je even de markies of markiezin van Bergen op Zoom en ontdek de geheimen van het oudste stadspaleis van Nederland.
Doe een speurtocht met de kinderen (je kunt kiezen uit drie verschillende) … Speel een spelletje schaak met grote schaakstukken in de Tuinzaal … Neem een duik in de roerige geschiedenis van Bergen op Zoom … Bewonder de exposities (waaronder de vaste opstelling) en de unieke Christoffelschouw … Kom even bij van de stadsdrukte op het terras van de Franse tuin of op de Kleine Binnenplaats … Geniet in het museumcafé van de schitterende natuurfoto’s van boswachter Erik de Jong: ‘De Brabantse Wal in een notendop’.
Voel je welkom in het Markiezenhof, middenin het historische centrum!

In en om het Markiezenhof is er van alles te zien en te doen. De toegang tot de benedenverdieping met de Hofzaal, Tuinzalen, Museumcafé, Kleine Binnenplaats en Franse Tuin is altijd gratis (dinsdag t/m zondag: 11:00 – 17:00). Op de verdiepingen vind je de stijlkamers, de Blauwe zaal, Grote Galerij en het interactieve Kermismuseum. Deze zijn in het kader van Open Monumentendagen nu ook twee dagen lang gratis toegankelijk. Luister naar de geheimzinnige verhalen op de Grote Galerij, breng een bezoek aan Schatkamer 2 voor de tijdelijke expositie: Markies in het web en ontdek achter het Markiezenhof de historische stadsmoestuin.

Het Markiezenhof doet ook mee met PopMonument, met o.a. op zaterdagmiddag PopMonument Junior op de Kleine Binnenplaats.
Ook zijn er dan workshops van Jeugdcircus Woenzini en een optreden van de WK Streetdance-winnaars: de Pineapple Crew van Boogie Down.

Markiezenhof
Ga naar de website