Wandelingen en rondleidingen gidsen SBM

Grote Markt | Za 10:00 - 17:00 uur | Zo 12:00 - 17:00 uur

Tijdens Kunsten in de Monumenten zijn er op diverse locaties gidsen van Stichting Bezichtiging Monumenten aanwezig. Stap gerust op hen af, ze geven je graag een rondleiding en vertellen je over de geschiedenis van het monument en de verhalen van de stad. Zo kun je je bijvoorbeeld door hen laten rondleiden in theater De Maagd, waar zelfs o.a. de botten van Jan II (‘metten lippen’) van Glymes, Heer van Bergen op Zoom, tevoorschijn kwamen bij de spectaculaire transformatie van kerk tot theater.

Historische wandeling met SBM gids: zondag 14:00, vertrek Grote Markt, voor het Oude Stadhuis
De gidsen nemen je graag mee op ontdekkingstocht langs de pareltjes van de monumentale binnenstad en het roemruchte verleden van Bergen op Zoom

Rondleiding Fort de Roovere met SBM gids: zondag 12:00 – 16:00 middag
Loop door het water via de ‘Mozesbrug’ en beklim de uitzichttoren Pompejes. Maar laat je ook door de gidsen informeren over het aarden fort zelf, dat onderdeel is van de West-Brabantse waterlinie. Het fort is prachtig gelegen bij een natuurgebied en je ziet nog sporen van de veldslagen die hier hebben plaatsgevonden.

Wandeling met SBM gids door de middeleeuwse Grebbe: zaterdag & zondag: 12:00, 13:30, 15:00
Let op: je hebt voor deze wandeling in De Grebbe een (gratis) kaartje nodig, v.a. 7 september verkrijgbaar bij VVV Brabantse Wal. (max. 4  kaarten per persoon)
Bezoek het oudste monument van de stad en ga ondergronds! Net als in Parijs en Antwerpen is het ook in Bergen op Zoom mogelijk een voormalig riool te bezoeken. Met boeiende verhalen maak je kennis met de eeuwenoude sporen van een bewogen verleden. Wees er op tijd bij, want op=op!

SBM
Ga naar de website