Spektakel op de Waterschans

Waterschans | Za 10:00 - 17:00 uur | Zo 12:00 - 17:00 uur

De Waterschans is tijdens Kunsten in de Monumenten het toneel voor spektakel. Ga mee terug naar de 80-jarige oorlog. Stut de Spaansche Schare …
Je belandt middenin in een tafereel, scènes zoals die toen plaatsvonden. Er is een kampement uit die tijd en op waarheid berust aanvalsspel, dat zijn weerga niet kent! Soldaten, wapens, schutterij, ruiters, paarden, tenten en nog veel meer … een belevenis voor jong en oud!

Dit spektakel m.m.v. Stichting Bezichtiging Monumenten, Borgerij Berghen opden Zoom, de cavalerie van de Paardenhoeve en diverse re-enactment verenigingen neemt je mee naar de verdediging van Bergen op Zoom door de Borgerij, toen met steun van de Staatse troepen; deze bestonden veelal uit huurlingen uit heel Europa.
Op de Waterschans worden demonstraties gegeven van deze gevechtsexercities uit de Nederlandse Opstand. Met het kampement erbij krijg je een spectaculair beeld van het leven anno 1622.

Het echte aanvalsspel is op zondagmiddag, maar zaterdag al zie je ruiters, paarden, soldaten, schutterij etc. volop in de weer bij de voorbereidingen ervan.
Het kampement staat er op beide dagen. De gidsen van SBM zijn aanwezig en je ontmoet diverse personages uit een roerige tijd.

Het spel gaat plaats vinden op zondag 13.00 uur en 15.00 uur.

Borgerij