Rondleiding Fort de Roovere

Fort de Roovere | Za 13:30 en 15:00 - uur | Zo 13:30 en 15:00 - uur

Van de vele verdedigingslinies die in Nederland gebouwd zijn, heeft alleen de Waterlinie van Bergen op Zoom naar Steenbergen zijn grote waarde bewezen. Hier is ook, in een Europees conflict, daadwerkelijk slag geleverd. Dit fort is volledig in oorsponkelijke staat hersteld. Verrassend is de “Mozesbrug” in een der grachten en de architectuur van de Pompejustoren van waaruit u een fraai overzicht van deze omgeving krijgt.
In onze wandeling onthullen we de geheimen van dit verdedigingswerk.

Onze gidsen zullen gedurende de wandeling u hierover alle details kunnen vertellen en verbaasd zult u zich afvragen waarom deze verhalen nooit in een Nederlands geschiedenisboek vermeld zijn. Voor deze wandeling, die ca. een uur duurt, moet u wel goed ter been zijn en vooral voldoende gekleed. Dus armen en benen bedekt en stevig schoeisel.

Tijdens Open Monumentendagen op zaterdag 12 en zondag 13 september worden er op Fort de Roovere gratis rondleidingen gegeven. Vertrek is om 13.30 en 15.00 uur en de wandeling duurt ca. een uur. Aanmelden en reserveren via www.stadsgidsen-bergenopzoom.nl

Startplaats: hoek Schansbaan/Ligneweg.