PopMonument

Historisch centrum Bergen op Zoom | Za 20:00 - 02:00 uur

Voor muziekliefhebbers is er een lichtpuntje: PopMonument gaat door! Dit jaar met een aangepaste editie. Op zaterdag 12 september openen Gebouw-T, de Ontmoetingskerk en Het Markiezenhof in Bergen op Zoom haar deuren voor de mooiste muziek. Kleiner, intiemer en bijzonderder dan ooit. De kracht van PopMonument is om muziekliefhebbers te verrassen met een breed scala aan muziek op meerdere erfgoedlocaties. Dat is wat er dit jaar ook gaan gebeuren, alleen dan op gepaste afstand.

Anders dan anders
Dat deze editie anders dan anders is, mag duidelijk zijn. Intiemer, bijzonderder en op minder locaties. Bezoekers worden verdeeld in 3 groepen van maximaal 80 mensen en krijgen 3 optredens te zien. Elke artiest speelt dus ook 3 sets. Bezoekers worden getrakteerd op een breed scala aan muziek: van een singer-songwriter en modern klassiek tot een indieband met elektronische invloeden. Met prachtige muzikale optredens blazen we bijzondere erfgoedlocaties nieuw leven in.

Breed scala aan muziek
De headliners van PopMonument treden op in Gebouw-T en in de Ontmoetingskerk. Daar kunnen ze 80 bezoekers tegelijk binnenlaten. In Gebouw-T staat de populaire Amsterdamse band Klangstof op het podium. Het verrassingseffect is wat PopMonument zo bijzonder maakt. Dit jaar laten we de bezoekers vlak voor het festival een locatie binnen Het Markiezenhof kiezen en ontdekken ze ter plekke welke artiest ze gaan zien. Eén van de artiesten in Het Markiezenhof is Vlaamse zangeres Meskerem Mees, op dit moment op nummer 1 in de hitlijst van Studio Brussel. In de Ontmoetingskerk worden bezoekers eveneens verrast door het bijzondere werk van een kunstenaar die zich laat inspireren door het erfgoed en de bijzondere tijd waarin we nu leven.

Beperkt aantal kaarten
Om het festival voor zoveel mogelijk muziekliefhebbers toegankelijk te maken, zijn er alleen tweepersoonstickets verkrijgbaar. Wel zijn er door de coronamaatregelen minder kaarten dan voorgaande jaren te koop, er is slechts plek voor 240 bezoekers. PopMonument vindt plaats op zaterdag 12 september. De kaartverkoop is gestart op vrijdag 24 juli om 10.00 uur.

Stichting Popmonument
Ga naar de website