PopMonument

Historisch centrum Bergen op Zoom | Za 20:00 - 02:00 uur

Ontdek Bergen op Zoom op een manier zoals je de stad nog nooit gezien hebt tijdens PopMonument. Verspreid over zo’n twintig erfgoedlocaties vinden er maar liefst veertig optredens plaats. Vrijdagavond 13 september trapt Magnapop het festival af en zaterdag 14 september zijn Bazart, Novastar (solo) en MEROL de grote namen. Verder onder andere op het affiche: Jan Verstraeten, Scram C Baby, dirk., Kell Assouf, Love Couple, Ian Siegal, Mozes and the Firstborn, Crayon Sun, PEER en meer. Zij brengen iconische erfgoed locaties tot leven brengen. Onder deze iconische erfgoedlocaties vallen onder andere de Gevangenpoort, theater De Maagd, de Synagoge, het Oude Stadhuis en de Hofzaal van het Markiezenhof. Bekijk het volledige muzikale programma op www.popmonument.nl.

Verken daarnaast de stad door middel van onze expedities. De historische binnenstad van Bergen op Zoom zit vol verhalen die je ontdekt tijdens de expedities van PopMonument. Laat je onderdompelen in de eeuwenoude tradities van het kermisleven in deze stad én ontdek hoe het is om in de laatste oorlogsmaand, met een hopelijke bevrijding in zicht, te (overleven) in een bezette stad. De verhalen in een app brengen je naar een speciale setting dichtbij de gebeurtenis van toen.

De kaartverkoop is gestart via www.popmonument.nl. Er zijn dagtickets en combitickets verkrijgbaar. Voor de ultieme festivalbeleving is er dit jaar ook een PopMonument festivalcamping bij StayOkay. De camping ligt in de prachtige bossen van Bergen op Zoom, op steenworp afstand van de stad.

Stichting Popmonument
Ga naar de website