In gesprek met Kloecke Vrouwen op de Grote Markt

Grote Markt | Za 14:00 - 15:00 uur

Schuif aan bij wethouder Letty Demmers, oud-burgemeester Ans van den Berg en een mystery guest op zaterdag 9 september

PopMonument en Open Monumentendag staan dit jaar in het teken van ‘Kloecke Vrouwen’: Dappere vrouwen uit de geschiedenis van de stad, vaak onderbelicht gebleven krijgen tijdens het weekend van 9 en 10 september (weer) een gezicht. Daarnaast gaan we op zoek naar de Kloecke Vrouwen van deze tijd, soms heel dicht bij ons. Dat gebeurt met muziek, kunsten maar ook met een bijzonder gesprek midden op de Grote Markt van Bergen op Zoom.

Op zaterdagmiddag 9 september tussen 14.00 en 15.00 uur nemen wethouder Letty Demmers, oud-burgemeester Ans van den Berg en een mystery ‘kloecke vrouw’ daar plaats aan de spreekwoordelijke keukentafel. Inwoners hebben de mogelijkheid om hierbij aan te schuiven. Marlies van Lier van Fris Presentaties leidt dit gesprek waarbij een drietal onderwerpen de leidraad vormen:

  • Cultuur en erfgoed
  • Wat komen de dames de stad Bergen op Zoom brengen?
  • De toekomst van de inclusieve stad

Inwoners kunnen aan de hand van deze onderwerpen een vraag insturen en zelf in gesprek gaan. Er wordt gewerkt met drie groepen die aanschuiven bij dit informele gesprek. Er is per groep plaats voor 5 personen.

Ga zelf in gesprek en stuur je vraag in!
Wil je hierbij aansluiten en heb je een mooie vraag? Stuur dan een bericht aan communicatie@popmonument.nl en vermeld hierin je naam, vraag en contactgegevens. Bij slecht weer vindt het gesprek plaats in de arenafoyer van Theater De Maagd.