Expositie Universele Leermonumenten

Lectorium Rosicrucianum - Blauwehandstraat 21 | Za 13:00 - 16:00 uur | Zo 13:00 - 16:00 uur

Tijdens de open monumentendagen 2020 wordt er een expositie met als titel “Universele Leermonumenten” gehouden. De binding van de mens met het universele leven komt tot stand via een innerlijke weg. Het is een pad dat de mysteriescholen door alle tijden heen met kracht tot de mensheid brengen.  Mythische dieren en symbolen zijn leermonumenten, die door wijsheidsleraren, fakkeldragers en mystici zijn gebruikt, om de mensheid te wijzen op een  hogere levenswerkelijkheid. In het innerlijke christendom wordt de weg die Jezus ging vooral beschouwd en ervaren als een symbolische weergave van het proces van geestelijke bewustwording en vernieuwing. Dat proces vindt plaats in de mens die zich vanuit inzicht en verlangen daaraan wijdt, en kan culmineren in de opstanding van de innerlijke mens; het Lichtfeest. Op panelen worden mythische dieren, symbolen, wijsheidsleraren, fakkeldragers en mysticivermeld en worden aspecten van deze innerlijke weg belicht: het mysterie van het hart (kerstmis), het mysterie van het hoofd (Pasen) en het mysterie van de daad (Pinksteren).

Het doel van de rozenkruisers is te komen tot transformatie van de huidige mens tot geest-zielemens, die het oorspronkelijke levensdomein van de mens kan binnengaan. Meister Eckhart heeft eens gezegd: “Er is in de gehele schepping niets dat zozeer op God lijkt als de stilte.”

Wij heten u hartelijk welkom in het stille hart van Bergen op Zoom.

Informatie:  http://www.rozenkruis.nl/bergen-op-zoom

I.v.m. de richtlijnen van de overheid m.b.t. het COVID-19 virus is de expositie verdeeld over het hele gebouw en wordt er, in tegenstelling tot andere jaren, geen koffie / thee geschonken, zodat de 1,5 meter maatregel zonder problemen kan worden gehandhaafd. Bezoekers worden verzocht een registratieformulier invullen en te verklaren géén gezondheidsklachten te hebben. Het formulier wordt uitsluitend op verzoek van de GGD aan hen beschikbaar gesteld voor bron-en contactonderzoek, wordt 14 dagen bewaard en daarna vernietigd.