Open Monumentendagen 2020

    Gemeente Bergen op Zoom doet, ondanks Corona, mee met de landelijke Open Monumentendag op 12 en 13 september. Wel in aangepaste vorm. Dat betekent dat er minder monumenten dan normaal hun deuren open. Ook zijn er veel minder activiteiten dan normaal.

    Alle pandeigenaren en organisatoren van activiteiten houden rekening met de regels van het RIVM. Zij hebben dan ook protocollen opgesteld, in afstemming met de gemeente, waar zij zich aan zullen houden en hun bezoekers op zullen wijzen. Dat betekent bijvoorbeeld een maximaal aantal personen per monument/activiteit. In sommige gevallen is aanmelden van te voren noodzakelijk. Verder hebben de panden looproutes, desinfectiemateriaal en wordt aan iedereen gevraagd om 1,5 meter afstand te houden. Heeft u klachten? Hoe jammer ook, sla Open Monumentendag dan een jaartje over.