30.000 bezoekers bij Kunsten in de Monumenten 2016
15 september 2016
Dans en uitreiking erfgoedprijs bij opening Kunsten in de Monumenten 2017
8 september 2017

Kunsten in de Monumenten 2017 heeft highlights voor jong en oud!

De gemeente Bergen op Zoom, met haar kernen Halsteren en Lepelstraat, organiseert de landelijke Open Monumentendagen onder de noemer ‘Kunsten in de Monumenten’; een festival vol historie, hedendaagse kunst en cultuur. Vele monumenten openen in het weekend van 9 en 10 september hun deuren voor publiek. Tegen de historische achtergrond vinden er allerlei activiteiten plaats. Erfgoed, (pop)muziek, theater, kunst, fietsroutes, rondleidingen (en culinair) komen hier samen.
Cultuur(historische) verenigingen, koren, harmonieën en kunstenaars zorgen voor een levendig programma vol cultuur en vermaak dat jong en oud aanspreekt. Enthousiaste gidsen geven een toelichting in en over de vele historische panden. Ze laten u de geschiedenis van deze panden proeven en delen hun kennis met u. U zult de historie voelen!
Boeren, burgers en buitenlui
Het thema van dit jaar is ‘Boeren, burgers en buitenlui . Dit vindt u terug in de vele monumenten en activiteiten. Tijdens dit weekend worden, boeren, burgers en buitenlui en monument met elkaar verbonden. De gemeente Bergen op Zoom met Halsteren en Lepelstraat, laat de meest uiteenlopende kunstvormen in het prachtige erfgoed tot leven komen.
Highlights
Zomaar een paar highlights. Wat dacht u van Villa de Beek in Halsteren waar u een lunch krijgt en vervolgens een rondleiding op het landgoed. Op de Grote Markt is een jaarmarkt met oude ambachten en een waanzinnig paardenspektakel dat in en rondom het centrum trekt. De tentoonstelling Bergen op Zilver heeft al vele bezoekers getrokken en is ook tijdens het weekend te bezichtigen. Er is een prachtige fietsroute die u voert naar bekende en onbekende locaties op de Brabantse Wal. Op Fort de Roovere gaat u terug in de tijd naar de 80 jarige oorlog. En er is nog veel meer!
Informatie
U herkent de deelnemende monumenten, particuliere panden en locaties aan ‘sleutel’ die zichtbaar is aangebracht. Op veel locaties zijn er rondleidingen en kunt u genieten van optredens, verhalen, film & exposities. De toegang tot het evenement is gratis, behalve Popmonument en de lunch en rondleiding op Villa de Beek.
De meeste locaties zijn geopend:
● zaterdag tussen 10.00 en 17.00u
● zondag tussen 12.00 en 17.00u
● Activiteiten in en rondom locaties tussen 13.00 en 17.00u